Stäng
Baader-Planetarium Baader Hyperion okular 1,25 tum - 2 tum

Produktinformation:

Baader Hyperion okular 1,25 tum - 2 tum

Vidvinkelokular av högsta kvalitet till dig som vill ha bästa skärpa och kontrast över hela synfältet.

Utmärkt skärpa ända ut i kanterna
Baader Hyperion har designats för överlägsen skärpa över hela synfältet och det gäller också vid användning med snabba reflektorer. Baader Hyperions är också betydligt billigare än motsvarande jämförbara okular, vilket gör dem till ett perfekt val för den krävande och prismedvetne användaren.

Fotografi

Utöver superba visuella prestanda är Hyperionokularen dessutom väl lämpade för foto. Integrerade M43x0,75 och M54x0,75 gängor ger tillsammans med passande adapter en stabil anslutning för både DSLR- och kompaktkameror.

Ett okular 3 förstoringar

Med förlängningshylsor (tillval) kan du modifiera förstoringen hos ditt Hyperionokular. Beroende på förlängningshylsans längd kan du öka förstoringen med upp till 40%. Skruva loss 1,25" hylsan och du erhåller även ett 2" okular med ca 25mm brännvidd, men observera att man då förlorar en del av skärpan och det speciellt i kanterna av synfältet. (Gäller ej 24mm Hyperion)

1,25" och 2" anslutning till fokuseraren

Optiskt är Hyperionokularen ett 1,25" okular. För en mer stabil anslutning kan du använda den integrerade 2" hylsan, som är försedd med säkerhetsspår. Då du använder detta alternativ, kommer okularet några centimeter närmare teleskopet, vilket är av betydelse vid användning med teleskop, som har ett kort back focus. Varning: Använd inte detta i en 2" diagonal, då 1,25" hylsan kan träffa spegeln!

Specifikation och egenskaper vid visuell användning

  • 68° graders synfält med klar bild ända ut i periferin och ett långt ögonavstånd för bekväm observation.
  • Högklassig optisk konstruktion resulterar i utmärkt skärpa över hela fältet. I mycket snabba spegelteleskop, f/tal ner till 4, är försämringen mot kanten av synfältet minimal.
  • Hög transmission och kontrast tack vare högkvalitativ multicoating och svärtade linskanter.
  • Resultatet blir en ljus, klar och kontrastrik bild, utan irriterande reflexer och spökbilder.
  • Många vidvinkelokular drabbas av ett problem, som kallas kidney-beaning. Detta består av en irriterande skugga, som uppträder i synfältet när du håller ögat något vid sidan av okularets optiska axel. I avsikt att minimera problemet har Hyperionokularen försetts med överdimensionerade linser.
  • De stora linserna ger ett likformigt belyst fält. I mindre, enklare okular kan du se en gradvis försämring mot kanten av synfältet.

Brännvidd: 5, 8, 10, 13, 17, 21 eller 24 mm (välj i listan ovan)

TaggarAndra kunder tittade även på...

Andra som köpte Baader-Planetarium Baader Hyperion okular 1,25 tum - 2 tum har även köpt...

Standardvy | Byt till Mobil vy