Stäng
Astronomik Astronomik Clip-Filter Sony E

Produktinformation:

Astronomik Clip-Filter Sony E

Passar följande Sony-modeller:
a7, a7 II, a7 III, a7s, a7s II, a7r, a7r II, a7r III, a9, a5000, a6000

Varför Clip-filter?

Om du har en Sony-kamera med Sony E-fattning och använder den för astrofoto, då känner du förmodligen väl till följande problem:

  • Kvalitetsfilter av "skruva-in typ" är relativt dyra.
  • Ofta finns det inte tillräckligt med back focus för att installera ett filter, när man använder en Off Axis Guider.
  • Det är svårt att få ett korrekt avstånd mellan komakorrektorn och kamerans sensor vid användning av traditionell filteranslutning.
  • Vid byte av optik, eller vid astrofoto är sensorn helt oskyddad. Detta medför att damm lätt fastnar på sensorn, som är både svårt och riskfyllt att avlägsna.

Clip-filter är den idealiska lösningen
Clipfiltren är laserskurna till högsta precision och kan, utan verktyg, installeras direkt i kamerahuset. Det hela tar endast några få sekunder. Filtret placeras bakom kamerans bajonett. Du behöver inte avlägsna filtret vid byte av objektiv. Samtliga kamerans funktioner, som t.ex. autofokus, fungerar precis som vanligt. Samtliga Sony-objektiv kan användas.

Filterkvalitet
Samtliga clipfilter är multicoated och helt parallella. Resultatet blir bilder med hög kontrast och utan spökbilder.


Hur monterar jag filtren i min kamera?
Monteringen är mycket enkel. Clip-filtret sätts i bajonetten framför sensorn. Placera filtret i rätt läge och tryck det lätt på plats. Filtret kan demonteras utan verktyg, men en skruvmejsel (var försiktig!) underlättar det hela.Andra kunder tittade även på...

Standardvy | Byt till Mobil vy