Stäng
Baader-Planetarium Baader Astrosolar folie fotografisk 25x20cm

Produktinformation:

Baader Astrosolar folie fotografisk 25x20 cm - filterfolie för att fotografera solen

Maximal säkerhet

Optimalt skydd för kameran! Folien är på båda sidor täckt av ett skyddande filterlager. Varje lager kan innehålla mikrohål, som UV-strålning kan passera. Med två lager är det inte längre möjligt. Filtret skyddar kameran perfekt och tillåter fokusering/centrering via kamerans sökare. Längre observationer rekommenderas dock inte för att undvika skador till ögat.

Överlägsen optisk kvalitet 

Baaders solfilterfolie har optiska prestanda överlägsna de hos t.ex. Mylarfilter och finns verifierat i oberoende tester. Även jämfört med glasfilter har Baaders solfilterfolie överlägsna prestanda. Dessutom är filtret färgneutralt och ger varken grön- eller gulfärgad bild, som hos andra filter.Glasfilter kan splittras och standardfolie rivas sönder, men Baaders solfilterfolie är på grund av sin molekylstruktur, extremt stark.

Astrofoto

Kombinera Baaders solfilterfolie med god optik och t.ex. ett Baader Solar Continuum och du har möjlighet att ta högupplösta bilder av vår närmaste stjärna, solen. Kombinationen med Solar Continuum filtret tillåter även säker visuell observation.

Färgåtergivning

Solen framträder i en neutral vit färgton. Detta medger observationer med full kontrast och särskilt vid höga förstoringar är detta av vikt. En del föredrar en varm gul, eller orange färg, men tyvärr medför detta problem att nå maximal kontrast. Kombinera i stället gärna Baader solfilterfolie med ett passande färgfilter.

 

Specifikationer:

  • Folie: Dubbelsidig coating, fotografiskt
  • Storlek: ca. 25x20 cm
  • Ljustransmission: ND3,8 = ca 1/6 300, resten reflekteras. Obs: Detta räcker INTE för visuell användning utan endast för foto!

TaggarAndra som köpte Baader-Planetarium Baader Astrosolar folie fotografisk 25x20cm har även köpt...

Standardvy | Byt till Mobil vy