Utrustning till radioteleskop
Utrustning till radioteleskopUtrustning till radioteleskopUtrustning till radioteleskopUtrustning till radioteleskopUtrustning till radioteleskop

Produktinformation:

Försäljning direkt från kund. Köpes ej via webshopen. Vid intresse kontakta säljaren.

Jag har bättre begagnad utrustning till ett radioteleskop till salu. Främst är det en LNB, alltså den mottagare som sitter i fokus, och samlar in strålningen från neutral väteemission hos objekt i Vintergatan vid 1420.4MHz. Med följer en längre coaxkabel för anslutning av en radio, en klenare strömkabel, en testsändare för den nämnda frekvensen samt en omvandlingsbox för anslutning innan signalen går in i din radio som är av modell Icom CT-17. Det saknas en parallell till seriekabel på bilden eftersom den befinner sig i en påse i förrådet. Den delen fick GAF donerat av en klubbmedlem, men i övrigt är det undertecknads utrustning som nu är till salu. LNB:n köptes av en större, välrénomerad firma i USA för cirka åtta år sedan men jag minns tyvärr inte namnet. Just denna modell var känd för att vara bra byggd och ha lågt brus. I GAF var LNB:n uppsatt i fokus hos på en 4-meters mikrovågsdisk, också den donerad, som under ett par år stod uppställd på baksidan av dåvarande Grönhögens energicentrum på södra Öland. Under en kort period hade vi ett samarbete med radioamatörerna på Öland som ställde upp med radiomottagare. Då fungerade nämnda utrustning korrekt. Tyvärr fick sedan radioastronomiprojektet avbrytas eftersom fastigheten blev till salu och den nye ägaren ville inte ha kvar den stora antennen på tomten.

Detta är ett projekt som lämpar sig för en lokal astronomiklubb som har medlemmar som även kan amatörradio och elektronik alternativt för en skola där elever kan labba med utrustningen.

Slutligen ska sägas att även om vi hade turen att komma över en donerad antenn av en kvalitet-yta som klarade att fokusera mikrovågor så behövs det inte för 1420.4MHz utan det räcker med en parabolisk yta av ett hönsnät.

Begärt pris är 10 000 kronor varav 500 kronor går till GAF för CT-17. Grejerna är lite knöliga att förpacka för frakt så helst önskas att köparen hämtar i Nybro.

 

Kontakta: Jörgen Danielsson på: jorgend56@gmail.com.Andra kunder tittade även på...

Bahtinov fokusmask
Astro
Art.nr AA34701
från 195 kr Mer info
AIRY BLACK 80T APO refraktor
Primaluce Lab
Art.nr APLLAIRYBLACK80T
12 550 kr Köp
Astro nybörjare komplettpaket Explorer-130 med motor
-7%
KAMPANJ
Sky-Watcher
Art.nr ANBP4M
3 095 kr (3 314 kr) Köp
Astro litteraturpaket orientering
-6%
KAMPANJ
Böcker
Art.nr ALP1
329 kr (349 kr) Köp
Star Adventurer Mini Wi-Fi Astrofotokit
Sky-Watcher
Art.nr ASW50205-50202-50203
3 195 kr Köp
Astro nybörjare komplettpaket Mercury
-15%
KAMPANJ
Sky-Watcher
Art.nr ANBP1
1 195 kr (1 414 kr) Köp
Celestron Lithium Powertank
Celestron
Art.nr AC18771
1 995 kr Köp
Standardvy | Byt till Mobil vy
Stäng